Du behöver

  • 450 g varmrökt sik alt lax eller annan rökt fisk

Potatissallad:

1.5 kg potatis

Sås:

3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
0.5 dl vatten
1 tsk salt
1.5 krm svartpeppar nymald
4 msk pepparrot nyriven
1 dl hackad gräslök
1/2-1 dl hackad dill
2 msk kapris
0.5 tsk chilipeppar eller röd paprika, ytterst finhackad
3.5 st tomater
1 st rödlök

Gör så här

1
Skär tomaterna i skivor. Finhacka rödlöken och strö den över.

2
Skär loss skinnet från fisken. Lyft med en bred kniv upp filéerna försiktigt (så att de håller ihop) från skrovet.

3
Koka potatisen med skal på och låt den svalna. Dags att skala.

4
Skär potatisen i skivor eller bitar.

5
Blanda gräddfil och majonnäs till såsen och rör i vattnet.

6
Smaka av med salt, peppar och pepparrot till rätt smak.

7
Blanda i gräslök, dill (men spara lite att strö över) och kapris.

8
Bred ut potatisen i en stor form som salladen också kan serveras i.

9
Häll över såsen. Blanda om och lyft potatisen försiktigt med två skedar så att all potatis får sås på sig. På det sättet blir potatisen inte mosig.

10
Strö över chilipeppar- eller paprikahack, dill och gräslök.

11
Servera potatissalladen kyld till varmrökt sik, lax eller annan rökt fisk.