Du behöver

  • 2.5 st gula lökar hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 st saffran (0,5 g)
  • 2 tsk kyndel
  • 4 st vitlök pressade
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 2 l tomatjuice ca 2 liter
  • 800 g fisktärningar frysta
  • räkor eller musslor
  • salt
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

1
Fräs löken mjuk i oljan i en stor kastrull på drygt medelvarm platta. Rör därefter ner saffran, kyndel, vitlök, fänkålsfrön samt smulad buljong. Häll på tomatjuice och koka upp. Så här långt kan soppan förberedas.

2
I sista minuten tillsätter man fisken och låter soppan sjuda 5–8 minuter tills fiskbitarna är genomkokta.

3
Tillsätt skaldjur om du vill. Smaka av försiktigt med salt. Toppa med persilja.


Kommentar:
Läsarrecept: Anita Moberg.