Du behöver
- 2.5 st gula lökar hackade
- 2 msk olivolja
- 1 st saffran (0,5 g)
- 2 tsk kyndel
- 4 st vitlök pressade
- 2 tsk fänkålsfrön
- 2 tärning fiskbuljong
- 2 l tomatjuice ca 2 liter
- 800 g fisktärningar frysta
- räkor eller musslor
- salt
- 0.5 dl hackad persilja
Gör så här
1
Fräs löken mjuk i oljan i en stor kastrull på drygt medelvarm platta. Rör därefter ner saffran, kyndel, vitlök, fänkålsfrön samt smulad buljong. Häll på tomatjuice och koka upp. Så här långt kan soppan förberedas.
2
I sista minuten tillsätter man fisken och låter soppan sjuda 5–8 minuter tills fiskbitarna är genomkokta.
3
Tillsätt skaldjur om du vill. Smaka av försiktigt med salt. Toppa med persilja.
Läsarrecept: Anita Moberg.