Du behöver

  • 180 g (3 dl) grahamsmjöl
  • 125 g kallt smör
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 tsk krossade korianderfrön
  • 3 medelstora kalla kokta potatisar
  • 2 burkar (à 125 g) ansjovisfiléer
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk ansjovisspad
  • 1 dutt kajennpeppar
  • en näve rucola i plastpåse, till uppläggning

Gör så här

1
Mixa mjöl, smör, salt och koriander till slät deg. Dela i sex lika bitar och tryck ut varje bit till tunn degbotten i portionspajform, cirka 12 centimeter tvärsöver. Pricka bottnen och förgrädda pajskalet 12 minuter i 225 grader varm ugn. Låt svalna.

2
Klyfta potatisarna och fördela i pajskalen. Låt ansjovisen rinna av och fördela likadant. Vispa samman ägg, grädde, spad och kajennpeppar. Häll i pajerna och grädda genast 20–25 minuter mitt i 200 grader varm ugn. Lossa från formarna me–dan pajerna är varma, men låt dem ligga kvar där för frakt. Kan frysas.