Du behöver
- 1 kg fast potatis
- 400 g färsk broccoli
- 2–3 apelsiner
- 400 g värmlandskorv
- 2 röda paprikor
- 4 msk färdig pestosås
Gör så här
1
Skala och grovtärna potatisen. Ansa och skölj broccolin, skiva stjälkarna grovt, sära kronan till buketter. Koka potatis och broccolistjälkar 7–10 minuter, med 2 teskedar salt per liter vatten. Lägg i buketterna när du bedömer att 2 minuters koktid återstår.
2
Skala apelsinerna, klyfta dem och halvera klyftorna. Skölj, ta ur och strimla paprikorna. Skiva korven och värm den under lock i mikrovågsugn, 1 minut i taget.
3
Häll av potatisvattnet. Blanda frukt, korv och paprika med
4
potatis, broccoli och pesto.
5
6
Tips: Ersätt värmlandskorv med mager falukorv.
Näringsvärde: Kcal 538, Fett 25 g, Kolhydrater 60 g, Fibrer 5 g