Du behöver
- 3 dl vanligt ris
- 6 dl tomatjuice
- 50 g soltorkade tomater i olja
- 1 1/2 tsk salt
- 2 purjolökar
- 2 tsk smör
- salt, peppar
- 4 portionsbitar (à ca 125 g) laxfilé
- 4–8 tunna salamiskivor
- olja till stekning
Gör så här
1
Skölj riset och lägg i kastrull, blanda i juicen. Strimla tomaterna tunt, rör i dem och saltet. Koka färdigt på lägsta värme under lock, cirka 20 minuter.
2
Längssnitta purjolökarna, skölj. Dela i bitar. Smöra insidan av ett rejält ark aluminiumfolie, nyp över lite salt. Lägg purjon i folien och förslut paketet på ovansidan. Placera under locket i riskastrullen och låt purjon ånga på riset under koktiden.
3
Skär bort det bruna laxköttet. Salta och peppra runt om. Fäst en eller två korvskivor på laxen med tandpetare. Stek i varm stekpanna med en aning olja 3–4 minuter på varje sida.
Näringsvärde: Kcal 574, Fett 25 g, Kolhydrater 53 g, Fibrer 5 g