Du behöver

  • 3 dl vanligt ris
  • 6 dl tomatjuice
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 purjolökar
  • 2 tsk smör
  • salt, peppar
  • 4 portionsbitar (à ca 125 g) laxfilé
  • 4–8 tunna salamiskivor
  • olja till stekning

Gör så här

1
Skölj riset och lägg i kastrull, blanda i juicen. Strimla tomaterna tunt, rör i dem och saltet. Koka färdigt på lägsta värme under lock, cirka 20 minuter.

2
Längssnitta purjolökarna, skölj. Dela i bitar. Smöra insidan av ett rejält ark aluminiumfolie, nyp över lite salt. Lägg purjon i folien och för­slut paketet på ovansidan. Placera under locket i riskastrullen och låt purjon ånga på riset under koktiden.

3
Skär bort det bruna laxköttet. Salta och peppra runt om. Fäst en eller två korvskivor på laxen med tandpetare. Stek i varm stekpanna med en aning olja 3–4 minuter på varje sida.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 574, Fett 25 g, Kolhydrater 53 g, Fibrer 5 g