Du behöver

  • 500 g färskpotatis
  • 4 gröna sparrisar
  • 1 morot
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 5 rädisor
  • 2 salladslökar
  • 1 dl hackade örter (persilja, körvel, dill)
  • 1 msk kapris
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Gnid bort potatisskalet med disksvamp. Koka potatisen i lättsaltat vatten knappt 20 minuter. Låt svalna. Dela dem. Skär av knopparna på sparrisen och koka i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Hyvla stjälkarna med potatisskalare. Det ska bli som långa band. Skala moroten och hyvla som sparrisen. Salta lätt och slå på oljan och vinägern. Låt marinera en halvtimme.

2
Skiva rädisorna tunt, finskiva salladslökarna. Blanda med örterna och vänd in med potatis, sparris, morot och kapris. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen rumstempererad.