Du behöver

  • 1 dl belugalinser +3 dl vatten
  • 1 kvist timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 2 påsar babyspenat (à 70 g), sköljd, torr
  • 2 fina saftiga päron, sköljda
  • några droppar citron
  • 200 g chevre, skuren i bitar
  • 1 dl valnötter
  • flytande honung

Gör så här

1
1. Skölj linserna och koka dem med en kvist timjan på låg värme i tre deciliter osaltat vatten i cirka 20 minuter, tills de är mjuka men ändå fasta. Ta av från plattan och låt stå i fem minuter.

2
2. Häll av linserna i ett durkslag, häll linserna i en skål och blanda med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar, inte för lite. Vänd ihop med spenaten.

3
3. Skär päronen i tolv klyftor, pressa citron över så de inte mörknar. Lägg upp salladen på fyra tallrikar, lägg på chevre, päronklyftor och valnötter. Ringla över lite honung, salta och peppra.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 402, Fett 36 g, Kolhydrater 24 g, Fibrer 6 g.