Du behöver
- 1 st grillad kyckling
- 4 dl apelsinjuice
- 50 g smör i bitar
- salt, vitpeppar
- 2 st apelsiner
- 1 tsk rosépeppar krossad
Till servering:
vildrismix gärna i kokpåse
sparris
småbladssallad
Gör så här
1
Håll kycklingen varm i påsen den köpts i om det endast rör sig om att koka riset och göra såsen. Annars kan kycklingen värmas i ugn eller mikron före servering. Dela kycklingen i fyra portionsbitar.
2
Koka upp apelsinjuicen i en traktörpanna eller annan vid kastrull. Koka in juicen tills cirka 3 deciliter kvarstår. Vispa ner tärningar av kallt smör i juicen, vispa hela tiden tills såsen börjar sjuda. Dra kastrullen av plattan och smaka av med salt och peppar.
3
Skala och skär ut hinnfria klyftor ur apelsinerna under tiden juicen kokar in. Lägg ner klyftorna i den varma apelsinsåsen och låt dem bli ljumma.
4
Servera kycklingen med vildrismix, nykokt grön sparris, sallad och apelsinsåsen.
5
Strö krossad rosépeppar på apelsinklyftorna i såsen.