Du behöver
- 2 l vatten
 - 4 tsk salt
 - 750 g rosésallad
 - 100 g sidfläsk skivat, utan svål
 - 2 st rödlök skalade
 - 2 st skalade vitlöksklyftor
 - 2.5 msk olivolja
 - flingsalt
 - svartpeppar nymalen
 
Gör så här
1
                Koka upp vatten och salt i stor kastrull. Ansa salladshuvudena och dela dem i fyra klyftor vardera. (Traditionellt förväller man klyftorna någon minut, men hoppa gärna över det momentet.)
            
2
                Strimla fläsket, klyfta lökarna, finskiva vitlöken. Hetta upp oljan i stor stekpanna. Fräs fläsk och lök 3 minuter i pannan på medelvärme.
            
3
                Rör i vitlöken, lägg i salladsklyftorna och låt dem fräsa med 2–
            
4
                3 minuter på svag värme, tills de blir glansiga. Vänd ett par gånger under tiden, salta och peppra.
            
5
                Tips Uteslut fläsket och använd rätten som grönsak till kött.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







