Du behöver
- 800 g gnocchi
- 1 st påse soltorkade tomater (100 g)
- 1 pkt bacon (140 g)
- 2 msk smör
- 2 msk olivolja
- flingsalt
- svartpeppar nymalen
- 1 st påse babyspenat färsk
- mellangrädde eventuellt
Gör så här
1
Lägg gnocchin i en mikrotålig skål. Häll på vatten så att det går upp till hälften på kuddarna. Lägg lock eller folie över skålen och mikra på 3/4 effekt 4 minuter. Rör om och mikra ytterligare 4 minuter. Låt gnocchin stå med locket på under tiden resten förbereds.
2
Häll kokande vatten över de soltorkade tomaterna och låt dem stå 10 minuter. Spola under kallvattenskranen. Låt droppa av och dela tomaterna i mindre bitar. Klipp baconet i mindre bitar och stek dem i stekpanna.
3
Hetta upp smör och olja i en traktörpanna tills fettet slutat fräsa. Häll vattnet av gnocchin och vänd ner dem i pannan tillsammans med tomaterna och baconet. Värm och vänd samman ingredienserna. Strö på salt (Obs! Sparsamt eftersom bacon och tomater är salta.) samt peppar. Vänd slutligen ner spenatbladen, de ska endast blandas i, inte sjunka samman. Lägg genast upp på fat eller tallrikar och servera.
4
Tips! Om man vill ha rätten såsig, går det bra att tillsätta cirka 2 deciliter mellangrädde som får sjuda ihop lite innan spenaten läggs i.