Du behöver

Kycklingterrine:

700 g kycklinglår urbenat
200 g kycklinglever
1 msk salt
1 tsk svartpeppar nymald
1 dl pistagenötter skalade

Morotscreme:

300 g morot skalad
1 st gul lök skalad
1 st vitlöksklyfta skalad
2 st stjärnanis
4 dl apelsinjuice färskpressad
1 krm malen ingefära
2 tsk limesaft
1 dl crème fraîche
1 tsk salt

Garnering:

1 dl ärtskott
1 msk olivolja
flingsalt

Gör så här

1
Kycklingterrine: Putsa kycklinglår och lever ordentligt. Blanda med salt och svartpeppar. Lägg ut hälften av låren i en plastklädd oval limpform (30 x 10 centimeter, cirka 2 liter).

2

3
Lägg på lever och pistage­nötter. Avsluta med resterande kycklinglår, skär lårköttet i bitar om det inte passar. Vik över plasten och sätt en liknande form fylld med vatten som press ovanpå terrinen.

4

5
Baka i ugnen på 125 grader i vattenbad tills innertemperaturen är 80 grader, cirka 1 timme. Låt kallna över natten, även det under press. Skär ut fina portionsbitar precis innan servering.

6

7
Morotscreme: Skär morot, lök och vitlök i bitar. Lägg grönsakerna i en kastrull tillsammans med stjärnanis. Slå på apelsinjuice och fyll upp med vatten så det inte kokar torrt. Koka tills moroten är mjuk.

8

9
Sila av vätskan men spara 1 deciliter kokvätska. Ta bort stjärnanisen och mixa resten slätt med ingefära, limesaft och creme fraiche. Späd eventuellt med lite kokvatten. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg krämen i kopparna och lägg på terrinen. Garnera med ärtskott, flingsalt och några droppar olivolja.