Du behöver

  • 8 tinade färdiga laxspett
  • 1 msk (citron)olja
  • flingsalt
  • citronpeppar
  • 4 portioner fullkornsris
  • 400 g tinade wokgrönsaker
  • 200 g mager kesella
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dutt kajennpeppar
  • 1/2 tsk flingsalt

Gör så här

1
1. Pensla spetten med olja, smula över salt och citronpeppar.

2
2. Koka riset i saltat vatten efter förpackningens anvisning, låt grönsakerna koka med 5 minuter mot slutet. Blanda ris och grönt före servering.

3
3. Rör färskosten mjuk med skalrasp från limefrukten, dill, kajenn och salt. Smaka av.

4
4. Stek spetten cirka 4 minuter i nästan het stekpanna, vänd efter halva tiden. Pressa limefruktens innehåll över och servera bums.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 520, Fett 22 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 4 g.