Du behöver

  • 1 st påse fryst klyftpotatis (800 g)
  • 500 g kassler
  • 2 msk smör
  • 1 pkt fryst bladspenat lättstuvad
  • 1 krm muskotnöt riven
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • salviablad färska

Gör så här

1
1 Sätt in potatisen i ugnen så att klyftorna tillagas medan spenat och kassler görs klara.

2
2 Skär kasslern i halvcentimeter-tjocka skivor. Bräck dem i smör i stekpanna på båda sidor tills de är genomvarma. Lägg dem på fat och håll dem varma.

3
3 Värm spenaten i en kastrull tillsammans med grädden. Rör om ofta. Smaka av med salt, muskotnöt och peppar. Garnera rätten med färska salviablad vid servering. Bladen är avsedda att både krydda maten samt vara till ögonfröjd.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 490, Fett 15 g, Kolhydrater 53 g, Fibrer 8 g