Du behöver

  • 4 kycklingklubbor
  • 3 msk soja
  • 1 pressad lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad eller 1 msk färsk timjan
  • Tomatsalsa:
  • 5 riktigt röda tomater
  • 1 stor röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 grön chilipeppar
  • 1 limefrukt
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

1
Börja med tomatsalsan. Halvera tomaterna och paprikan. Peta bort kärnorna. Skär tomat och paprika i små tärningar. Skala och hacka löken. Dela chilifrukten, skär bort mellanväggar och peta bort fröna. Hacka chilifrukten. Tvätta händerna direkt efter, annars kan du råka gnugga dig i ögonen och det svider! Blanda tomater, paprika, lök och chilipeppar. Kolla styrkan på chilin innan du blandar ned den. Salsan ska vara riktigt het men inte brännande. Pressa över lime och strö till sist över salt. Låt salsan stå och safta sig medan du steker kycklingen.

2
Värm ugnen till 225 grader. Pensla klubborna med soja, pressad lime, vitlök och timjan. Stek dem gyllenbruna.

3
Pensla dem då och då. Salta först när den är färdigstekt. Räkna med att kycklingen behöver en halvtimme i ugnen. Servera med ris, gärna råris eller avorioris.


Kommentar:
Kycklingklubbor är den perfekta festmaten. De kan lagas till helt i förväg. Det kan du också göra med salsan. Sedan är det bara att koka riset när det är dags. Både kycklingklubbor och salsa kan också köpas färdiga av den som har bråttom – och råd!