Du behöver

  • 1.5 l kalvbuljong av tärning
  • 2 st lagerblad
  • 2 st purjolök
  • 600 g oxfilé i bit
  • 600 g kålrot
  • 4 st morötter
  • 2.5 st palsternackor grova
  • 2 msk majsenaredning ljus
  • 2 dl äppelmos
  • 1 msk riven pepparrot
  • 0.5 dl granatäppelkärnor

Gör så här

1
Koka upp buljongen med lagerblad under lock. Ansa purjon, lägg de grövsta bladändarna i buljongen.

2
Putsa köttet, stick i köttermometer och lägg det i buljongen. Sjud sakta cirka 25 minuter under lock tills termometern visar 70 grader. Ta upp, svep i alfolie och handduk, låt vila 10 minuter innan du skivar och serverar köttet.

3
Skala och dela kålrot, morötter och palsternackor till grytbitsstorlek, koka bitarna med spadet cirka 10 minuter.

4
Red av 2 deciliter spad med majsenaredning. Smaksätt äppelmoset med pepparrot, vänd i kärnorna.