Du behöver

  • 500 g vetemjöl
  • 2 tsk havssalt
  • 1.2 dl vitt vin rumstempererat
  • 1.25 dl olivolja extra vergine
  • fänkålsfrön rosmarin eller oliver

Gör så här

1
1. Häll upp mjölet i en hög på bakbordet (eller i matberedaren). Spara cirka ? deciliter av mjölet att justera med om så behövs. Tillsätt salt, det ljumma vinet och oljan lite i taget under tiden som degen knådas samman till en smidig deg. Det ska inte vara jäst eller bakpulver i degen.

2
Täck bunken med plast, eller lägg degen i en plastpåse och låt den vila en halvtimme.

3
2. Ta upp degen, dela den i två lika stora delar. Kavla ut dem

4
till två rektangulära degplattor cirka 12 x 25 centimeter, ungefär 1 centimeter tjocka.

5
Skär dem i 1 centimeter breda remsor på längden och trilla vidare ut dem till runda, knappt lillfingertjocka längder, 40–

6
45 centimeter långa.

7
3. Dela längderna i cirka 12 centimeter långa längder vars ändar trycks ihop så att det blir ringar.

8
4. Lägg ringarna, några i taget, i en rymlig kastrull med sjudande vatten. Efter 1–2 minuter flyter ringarna upp till ytan och då lyfts de upp med en hålslev och läggs på rena kökshanddukar att rinna av.

9
5. Lägg de kokta ringarna på papprade plåtar och grädda dem i övre del av ugnen i 225 grader cirka 15 minuter tills de fått lite färg.

10
Lägg dem på galler att kallna och torka.


Kommentar:
Taralli kommer från regionen Apulien, och de små ringarna kan varieras genom tillsats av fänkålsfrön, rosmarin eller hackade oliver. Det här receptet kommer från trakten av Taranto i olivdistriktet södra Apulien. Man äter taralli som
tilltugg, vanligtvis med gröna oliver till ett glas vin.
Recept av Samantha Santambrogio.

Tillagningstid
150 minuter
Portioner
60 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows