Du behöver
- 1/2 pkt saffran
- 1 tärning fiskbuljong
- 8 rejäla, fasta potatisar
- salt
- 1 dl creme fraiche
- 600 g blandade sommargrönsaker från frysdisken
- 500 g tinad laxfilé
Gör så här
1
Lös saffranet och buljongtärningen i 5 deciliter kokande vatten. Skala och klyfta potatisen, låt den puttra mjuk i saffransbuljongen med locket på glänt. Rör sedan i creme fraiche.
2
Koka under tiden upp 1 liter vatten med 2 teskedar salt. Sjud först grönsakerna i vattnet, enligt påsens instruktion. Ta upp.
3
Dela laxen i munsbitar, skär bort brunt fiskkött. Lägg fisken i knappt sjudande vatten och dra från plattan. Låt stå 4 minuter under lock, ta upp med hålslev. Vänd varsamt ner fisk och grönsaker i potatisgrytan.
Näringsvärde: Kcal 537, Fett 19 g, Kolhydrater 59 g, Fibrer 7 g