Du behöver

  • 8 stora strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt, svartpeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 msk ströbröd eller vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • Tillbehör
  • 2 dl bulgur
  • 3 morötter
  • (rucola)sallad
  • limeklyftor

Gör så här

1
Skölj och torka av fiskfiléerna. Strö salt och peppar på insidorna. Riv korianderblad över fyra filéer. Täck med övriga filéer och pressa ihop. Vänd i ströbröd eller mjöl.

2
Smält smöret i stekpanna på drygt medelvarm platta. Fräs chilin i smöret, lägg i filéerna och stek cirka 2 minuter på varje sida.

3
Koka bulgur efter anvisning på förpackningen. Skala och riv morötterna. Skölj salladen. Lägg upp strömmingarna på bulgurn och garnera med en nypa sallad, morotsriv och lime.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 525, Fett 27 g, Kolhydrater 32 g, Fibrer 6 g