Du behöver
- 8 stora strömmingsfiléer
- 1 tsk salt, svartpeppar
- 1 kruka färsk koriander
- 3 msk ströbröd eller vetemjöl
- 2 msk smör
- 1 röd chilifrukt, finhackad
- Tillbehör
- 2 dl bulgur
- 3 morötter
- (rucola)sallad
- limeklyftor
Gör så här
1
Skölj och torka av fiskfiléerna. Strö salt och peppar på insidorna. Riv korianderblad över fyra filéer. Täck med övriga filéer och pressa ihop. Vänd i ströbröd eller mjöl.
2
Smält smöret i stekpanna på drygt medelvarm platta. Fräs chilin i smöret, lägg i filéerna och stek cirka 2 minuter på varje sida.
3
Koka bulgur efter anvisning på förpackningen. Skala och riv morötterna. Skölj salladen. Lägg upp strömmingarna på bulgurn och garnera med en nypa sallad, morotsriv och lime.
Näringsvärde: Kcal 525, Fett 27 g, Kolhydrater 32 g, Fibrer 6 g