Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl tomatjuice
  • 1 msk strösocker
  • vitpeppar från kvarnen
  • smör till formen
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk dillfrö
  • 600 g strömmingsfilé rensad, ryggfenan bortklippt, sköljda och avrunna

Gör så här

Fräs löken i oljan utan att den tar färg. Häll på tomatjuicen och sockret. Låt koka i fem minuter, peppra. Smörj formen, strö över hälften av saltet och dillfröna. Rulla strömmingen med köttsidan utåt, lägg i formen, häll över resten av saltet och dillfröna, häll över tomat-såsen, grädda i 225 grader i ugn cirka 20 minuter med aluminiumfolie på.


Kommentar:
Årets Kock, Andreas Hedlund, bjuder på ett julbord för 8 personer. Om kräftströmmingen säger han: Min favoritströmmingslåda. Jag trimmar tomatjuicen genom att koka den med lök och socker, så att det blir som en tomatsås.