Du behöver
- 150 g smör
- 4 st stora ägg
- 3 dl strösocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 st citron
Garnering
3 dl vispgrädde
1 msk rom eller punsch
krusbär frysta eller färska syrliga bär
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna något. Klä en långpanna, cirka 30 x 40 centimeter, med bakplåtspapper.
2
Vispa ägg och socker till tjockt äggpös. Blanda mjöl, bakpulver och rivet skal (endast det gula) av hela citronen. Dela citronen och pressa saften ur ena halvan.
3
Rör ner smöret i en tunn stråle i äggpöset omväxlande med mjölblandningen och citronsaften. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 175 grader 15–20 minuter. Låt kallna i långpannan.
4
Ta ut små kakbitar med ett runt mått, cirka 5 centimeter i diameter. Vispa grädden till hårt skum, smaksätt med rom eller punsch. Spritsa grädde på kakbitarna så att de liknar små bakelser. Garnera med bär som du kanske hittar
5
i frysen. Vänta med detta till servering, eftersom de lätt saftar sig.