Du behöver
- 150 g smör
 - 4 st stora ägg
 - 3 dl strösocker
 - 3.5 dl vetemjöl
 - 2 tsk bakpulver
 - 1 st citron
 
Garnering
                                                              3 dl vispgrädde
                                                              1 msk rom                       eller punsch
                                                                krusbär                       frysta eller färska syrliga bär
                                    
Gör så här
1
                Smält smöret och låt svalna något. Klä en långpanna, cirka 30 x 40 centimeter, med bakplåtspapper.
            
2
                Vispa ägg och socker till tjockt äggpös. Blanda mjöl, bakpulver och rivet skal (endast det gula) av hela citronen. Dela citronen och pressa saften ur ena halvan.
            
3
                Rör ner smöret i en tunn stråle i äggpöset omväxlande med mjölblandningen och citronsaften. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 175 grader 15–20 minuter. Låt kallna i långpannan.
            
4
                Ta ut små kakbitar med ett runt mått, cirka 5 centimeter i diameter. Vispa grädden till hårt skum, smaksätt med rom eller punsch. Spritsa grädde på kakbitarna så att de liknar små bakelser. Garnera med bär som du kanske hittar
            
5
                i frysen. Vänta med detta till servering, eftersom de lätt saftar sig.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







