Du behöver

  • 260 g mörk choklad (66 % kakao)
  • 260 g smör osaltat
  • 5 st ägg
  • 40 g äggula (2 stora eller 3 små)
  • 200 g florsocker
  • 30 g kakao
  • 8 g bakpulver
  • 145 g vetemjöl

Romrussin

1 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl rom
200 g russin
frukt torkad, om så önskas
florsocker att dofta över

Gör så här

1
Lägg bruten choklad och smör i en bunke och smält i vattenbad. Ta upp bunken, rör ned äggen och

2
äggulorna i chokladen. Sikta i florsocker, kakao, bakpulver och mjöl.

3
Klicka smeten i äggkoppsstora formar. Sätt på plåt och grädda mitt i ugnen i 190 grader cirka 7 minuter. Kakorna ska vara smetiga i mitten. Koka upp vatten och socker. Häll i rom. Lägg russin och/eller annan torkad frukt i en konservburk och häll den varma lagen över.

4
Stäng burken och låt den svalna i rumstemperatur. Stjälp upp chokladbollarna och dofta aningen florsocker över. Servera dem ljumma med romrussinen och torkad frukt.