Du behöver
- 200 g smör rumsvarmt
- 1 st röd chilifrukt
- 2 tsk flingsalt
- 2 st limefrukt rivet skal av
- 1.5 msk rosépeppar
- 4 skiva entrecôte marmorerad
- 2 st limehalvor urkramade
- 6 st potatis stora mjöliga
- 4 st palsternackor
- 3 msk smör eller riven lagrad ost
- 1 tsk salt 2 krm malen vitpeppar
- 0.5 tsk socker
- 0.5 dl mjölk
- 2 msk slätpersilja finstrimlad
- 1.5 msk olivolja fruktig
- 2 tsk flingsalt minst
- svartpeppar nymalen
Tillbehör:
sparris tinad
Gör så här
1
Kryddsmör:
2
Rör smöret fluffigt i bunke. Kärna ur och finhacka chilifrukten och blanda i med salt, limeskal och nystött rosépeppar, lite i taget.
3
Ansa köttet och gnid med de urkramade limehalvorna. Låt vila.
4
Skala rotsakerna, skiva grovt och koka mjuka. Slå bort vattnet. Tillsätt fett, salt, peppar och socker. Mosa först med stilla elvisp, sätt sedan
5
i gång den på låg fart. Tillsätt mjölk under sakta vispning till bra konsi- stens. Smaka av, vänd i persiljan.
6
Hetta upp grillpannan ordentligt. Pensla köttet med olja, salta och peppra. Grilla på hög värme cirka 3 minuter per sida för mediumrosa kött. Servera med smör, mos och sparris som rullats i het grillpanna.