Du behöver

  • 200 g smör rumsvarmt
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 st limefrukt rivet skal av
  • 1.5 msk rosépeppar
  • 4 skiva entrecôte marmorerad
  • 2 st limehalvor urkramade
  • 6 st potatis stora mjöliga
  • 4 st palsternackor
  • 3 msk smör eller riven lagrad ost
  • 1 tsk salt 2 krm malen vitpeppar
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 msk slätpersilja finstrimlad
  • 1.5 msk olivolja fruktig
  • 2 tsk flingsalt minst
  • svartpeppar nymalen

Tillbehör:

sparris tinad

Gör så här

1
Kryddsmör:

2
Rör smöret fluffigt i bunke. Kärna ur och finhacka chilifrukten och blanda i med salt, limeskal och nystött rosépeppar, lite i taget.

3
Ansa köttet och gnid med de urkramade limehalvorna. Låt vila.

4
Skala rotsakerna, skiva grovt och koka mjuka. Slå bort vattnet. Tillsätt fett, salt, peppar och socker. Mosa först med stilla elvisp, sätt sedan

5
i gång den på låg fart. Tillsätt mjölk under sakta vispning till bra konsi- stens. Smaka av, vänd i persiljan.

6
Hetta upp grillpannan ordentligt. Pensla köttet med olja, salta och peppra. Grilla på hög värme cirka 3 minuter per sida för mediumrosa kött. Servera med smör, mos och sparris som rullats i het grillpanna.