Du behöver

  • 600 g lövbiff
  • 6 skivor parmaskinka
  • 3-4 salviablad
  • ca 75 g rucolasallad
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • salt, vitpeppar
  • 2 msk smör/margarin till stekning
  • 1-2 dl buljong (vatten + fond)
  • pasta av valfri sort
  • basilikablad
  • Sås:
  • 1 msk smör/margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl buljong (från ruladerna + lite extra)
  • 1 msk soja
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk grönpeppar i lag

Gör så här

1
Lägg lövbiffarna platt på en skärbräda. Skär skinkan i breda strimlor.

2
Mixa salviabladen med salladen och oljan. Smaksätt med salt och nymalen vitpeppar. Bred det gröna på biffarna och fördela strimlor av parmaskinkan över. Rulla ihop och fäst med stek- eller cocktailpinnar.

3
Bryn ruladerna vackert bruna. Häll på en bottenskyla av buljongen och låt ruladerna eftersteka under lock på svag värme tills de är genomstekta, cirka 10 minuter. Ta upp och håll ruladerna varma.

4
Fräs matfett och mjöl till såsen. Tillsätt buljong. Låt koka några minuter. Tillsätt soja, grädde och avrunna grönpepparkorn.

5
Servera rätten med nykokt pasta blandad med strimlade basilikablad.

6
Som förrätt passar det med en blandad sallad duschad med dressing.


Kommentar:
Att dricka till:
Det gröna, rucolasalladen och salviabladen i ruladerna, liksom grönpepparn i såsen kräver lite eftertanke vid val av dryck. Vårt förslag är Two Oceans från Sydafrika (5069), pris cirka 62 kr. Eller valfritt öl.