Du behöver

  • ca 600 g oxfilé, rostas ellermör, utskuren biff
  • 1 påse (600 g) djupfryst, tärnad potatis
  • 1 påse (300 g) djupfryst, hackad lök
  • ca 50 g smör eller margarin
  • salt, svartpeppar
  • finhackad persilja
  • Att servera till:
  • äggulor i skalhalvor
  • fransk honungsdijonsenap eller dijonsenap provençale
  • HP-sås

Gör så här

1
Skär köttet i 1 1/2 cm stora tärningar och putsa bort hinnor och fett.

2
Stek potatisen i matfett på inte så stark värme 10-15 minuter, tills den känns mjuk och fått fin färg.

3
Salta och peppra.

4
Håll potatisen varm under lock.

5
Stek löken på rätt svag värme i matfett så att den blir mjuk och glansig, men inte brynt. Häll på någon halvdeciliter vatten och låt det koka in med löken, som därmed inte blir bränd eller får för mycket färg.

6
Stek det tärnade köttet hastigt i matfett i het stekpanna. Lägg upp kött, potatistärningar och lökhack var för sig i rader på serveringsfat. Strö lite hackad persilja över. Placera ägg-gulorna i sina skalhalvor i varsin äggkopp.