Du behöver

  • 0.5 msk smör till formen
  • 600 g laxfilé färsk
  • salt, svartpeppar
  • 125 g riven västerbottenost
  • 4 prt potatismos

Sås:

1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
3 dl crème fraîche
1 msk vetemjöl
0.5 dl persilja finhackad
0.5 dl dill finhackad
0.5 dl purjolök finhackad
1 st äggula

Gör så här

Smörj en låg ugnssäker form. Skiva laxen tunt på snedden. Salta, peppra och fördela osten på dem. Rulla samman. Lägg rullarna i formen och klicka små potatistoppar utmed kanten. Vispa samman vin, vatten, buljong, creme fraiche och mjöl. Koka upp under vispning och koka 3 minuter. Låt svalna lite och vispa i örter, purjo och äggula. Häll över laxrullarna i formen och spritsa mos på. Gratinera i 225 grader 20–25 minuter. Garnera med rom, rödlök och dill.