Du behöver
- 1 kyckling (1-1 1/2 kg)
1 stor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 msk olja
2-3 tsk kanel
2-3 tsk curry
1-2 msk kycklingfond
vatten
2 dl valfri grädde (om så önskas i såsen)
maizenaredning
Tillbehör:
limefrukt eller citron
Gör så här
1
Dela kycklingen i 10-12 bitar. Skär löken i klyftor. Finhacka vitlöksklyftorna. Fräs löksorterna i oljan i en kastrull eller gryta. Strö över kanel och curry.
2
Lägg i kycklingbitarna och fyll på med kycklingfond och så mycket vatten att fågelbitarna täcks. Låt koka upp. Skumma eventuellt.
3
Lägg på lock och låt allt småputtra i 20 minuter. Ta upp kycklingdelarna. Låt skyn koka ihop till cirka 5 dl vätska om du önskar grädde i såsen. Låt det annars bli kvar cirka 7 dl vätska i grytan. Tillsätt eventuellt grädde. Red av till såskonsistens med maizenaredning som strös direkt i skyn. Smaka av med kanel, curry och kycklingfond. Lägg i kycklingdelarna och hetta upp.
4
Servera rätten till pasta, kokta grönsaker och limefrukt eller citron, vars saft droppas över rätten strax före servering.
Kacu står för kanel och curry. En utmärkt kryddblandning som ger sting åt kycklingen.