Du behöver

  • 1 kyckling (1-1 1/2 kg)
    1 stor gul lök
    2-3 vitlöksklyftor
    1 msk olja
    2-3 tsk kanel
    2-3 tsk curry
    1-2 msk kycklingfond
    vatten
    2 dl valfri grädde (om så önskas i såsen)
    maizenaredning
    Tillbehör:
    limefrukt eller citron

Gör så här

1
Dela kycklingen i 10-12 bitar. Skär löken i klyftor. Finhacka vitlöksklyftorna. Fräs löksorterna i oljan i en kastrull eller gryta. Strö över kanel och curry.

2
Lägg i kycklingbitarna och fyll på med kycklingfond och så mycket vatten att fågelbitarna täcks. Låt koka upp. Skumma eventuellt.

3
Lägg på lock och låt allt småputtra i 20 minuter. Ta upp kycklingdelarna. Låt skyn koka ihop till cirka 5 dl vätska om du önskar grädde i såsen. Låt det annars bli kvar cirka 7 dl vätska i grytan. Tillsätt eventuellt grädde. Red av till såskonsistens med maizenaredning som strös direkt i skyn. Smaka av med kanel, curry och kycklingfond. Lägg i kycklingdelarna och hetta upp.

4
Servera rätten till pasta, kokta grönsaker och limefrukt eller citron, vars saft droppas över rätten strax före servering.


Kommentar:
Kacu står för kanel och curry. En utmärkt kryddblandning som ger sting åt kycklingen.