Du behöver

Marinerade räkor:

750 g räkor med skal
0.5 dl olivolja
1 msk fransk senap dijon
2 tsk japansk soja
1 krm pepparmix

Het vitlöksdip:

1 dl matlagningsyoghurt
0.5 dl lättmajonnäs
1 msk fransk senap dijon
0.5 msk ketchup
1 tsk honung
1 st vitlöksklyfta klyfta
1 krm salt
1/2-1 tsk sambal oelek

Till gratinering:

1 st påse nachochips (200 g)
1 dl tacosås mild eller het
2.5 dl riven ost tex-mex-ost eller riven lagrad prästost

Gör så här

1
Börja med att skala räkorna. Blanda sedan olja, senap, soja och peppar i en skål. Vänd ner räkorna i marinaden och låt dem ligga och dra cirka 1 timme.

2
Gör såsen: Rör samman alla ingredienserna. Ta det försiktigt med sambal oelek eftersom den är ganska stark. Börja med den minsta mängden och smaka dig fram till lagom styrka. Låt såsen stå kallt före serveringen. Klipp ut tre tallriksstora rundlar av smörgåspapper och lägg dem på en plåt, eller använd ugnssäkra tallrikar. Lägg ut nachips så att det täcker ytan. Låt räkorna rinna av väl och spara marinaden. Placera räkorna i en hög i mitten av chipsen.

3
Fördela tacosåsen runt om räkorna och droppa på marinaden. Strö över ost.

4
Gratinera rätten under grill i ugnen i 2-3 minuter eller i 250 graders ugnsvärme ca 5 minuter. Passa noga. Gratineringen går mycket snabbt på slutet. Servera rätten direkt med vitlöksdipen, plus extra tacosås i små skålar. Krispig isbergssallad som kyler en aning är gott till.