Du behöver
- ca 600 g urbenade strömmingar, gärna stora
- 2 tsk salt
- 4 msk grahamsmjöl eller vetemjöl plus osötat skorpmjöl
- nymalen vit- eller svartpeppar
- (raps)olja att steka i
- Ratatouille:
- 1 röd strimlad paprika
- 1 gul strimlad paprika
- 8-10 halverade cocktailtomater
- 1 liten purjolök, skivad på snedden
- 1-2 röda finhackade
- chilifrukter
- Att servera till: Kokt potatis
Gör så här
1
1. Putsa bort fenorna på fisken. Ta lite av saltet och strö det över köttsidan på strömmingarna. Blanda resten av saltet med mjöl och peppar på ett smörgåspapper.
2
2. Vik ihop fiskarna så att det ser ut som om benet finns kvar. Doppa dem i mjölblandningen och stek dem gyllenbruna och vackra i oljan.
3
3. Fräs grönsakerna mjuka i olja. Smaka av med salt. Servera ratatouillen rykande het.