Du behöver

  • ca 600 g urbenade strömmingar, gärna stora
  • 2 tsk salt
  • 4 msk grahamsmjöl eller vetemjöl plus osötat skorpmjöl
  • nymalen vit- eller svartpeppar
  • (raps)olja att steka i
  • Ratatouille:
  • 1 röd strimlad paprika
  • 1 gul strimlad paprika
  • 8-10 halverade cocktailtomater
  • 1 liten purjolök, skivad på snedden
  • 1-2 röda finhackade
  • chilifrukter
  • Att servera till: Kokt potatis

Gör så här

1
1. Putsa bort fenorna på fisken. Ta lite av saltet och strö det över köttsidan på strömmingarna. Blanda resten av saltet med mjöl och peppar på ett smörgåspapper.

2
2. Vik ihop fiskarna så att det ser ut som om benet finns kvar. Doppa dem i mjölblandningen och stek dem gyllenbruna och vackra i oljan.

3
3. Fräs grönsakerna mjuka i olja. Smaka av med salt. Servera ratatouillen rykande het.