Du behöver
- 100 g fläskkarré
- salt
- svartpeppar
- olja
- 1-2 tamarillofrukter eller några färska plommon
- Rödlöksröra:
- 1/2-1 rödlök, finhackad
- 1/2 msk olja
- 1 msk farinsocker
- 1 krm salt
Gör så här
1
1. Karréskivan saltas och peppras.
2
2. Grillas.
3
3. Dela frukterna.
4
4. Fräs löken i oljan tillsammans med socker och salt.
5
5. Lägg upp av allt på tallrik.
Tamarillo (trädtomat):
Tamarillon är en godsak med färg. Som ung är den orangefärgad men med ålderns rätt allt mera röd. Syrlig i smaken även när den är mogen. Skalet är tunt men segt. Fruktköttet är geléartat med kärnor i mitten. Tamarillofrukten är god att äta naturell men avnjuts också gärna ugnsbakad till kött eller fisk eller som dessert tillsammans med sabayon-sås. Känner du för C-vitamin så har du här det verkligt säkra kortet.