Du behöver

  • 100 g fläskkarré
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
  • 1-2 tamarillofrukter eller några färska plommon
  • Rödlöksröra:
  • 1/2-1 rödlök, finhackad
  • 1/2 msk olja
  • 1 msk farinsocker
  • 1 krm salt

Gör så här

1
1. Karréskivan saltas och peppras.

2
2. Grillas.

3
3. Dela frukterna.

4
4. Fräs löken i oljan tillsammans med socker och salt.

5
5. Lägg upp av allt på tallrik.


Kommentar:
Tamarillo (trädtomat):
Tamarillon är en godsak med färg. Som ung är den orangefärgad men med ålderns rätt allt mera röd. Syrlig i smaken även när den är mogen. Skalet är tunt men segt. Fruktköttet är geléartat med kärnor i mitten. Tamarillofrukten är god att äta naturell men avnjuts också gärna ugnsbakad till kött eller fisk eller som dessert tillsammans med sabayon-sås. Känner du för C-vitamin så har du här det verkligt säkra kortet.