Du behöver
- 600 g kalvfilé
- gourmetsalt nymalen svartpeppar
- smör till stekning
- 150 g taggsvamp (eller annan svamp)
- 200 g karljohanssvamp putsad
- trattkantareller en handfull rensade
Sås:
4 dl kalvfond
svamprens
1 dl marsalavin
1.5 tsk råsocker
1 dl vispgrädde
Gör så här
Krydda kalvfilén med salt och peppar och bryn den runt om i smör i en stekpanna i 5-7 minuter. Låt den vila i pannan under lock. Den ska vara rosa inuti. Koka upp kalvfonden med lite av svamprenset och koka på hög värme utan lock 5-7 minuter, så att buljongen kokar ihop lite grann. Häll i Marsalavin, koka ytterligare några minuter, smaksätt med råsocker och häll i grädden. Koka en stund på hög värme tills såsen blir lite simmig och servera den till kalvfilén. Skär svampen i mindre bitar och smörstek den. Skiva upp kalvfilén, servera med den goda såsen, svamp och rotfruktsgratäng.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows