Du behöver

  • 4 st gösfiléer
  • 300 g spaghetti svart
  • 1 msk olivolja

Fänkålsmarmelad

2 st fänkålshuvud strimlade
1 dl citronsaft
1 dl strösocker
dill från fänkålen, hackad

Saffranstomatsås

0.5 pkt saffran
1 st lök hackad gul
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
6 st kvisttomat
1 st lagerblad
1 st timjan kvist
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk strösocker
1 msk tomatpuré
salt och peppar

Gör så här

1
Fänkålsmarmelad:

2
Sjud alla ingredienser och låt puttra försiktigt tills fänkålen är riktigt mjuk och vätskan är borta. Låt svalna och rör i eventuell fänkålsdill. Kan med fördel göras dagen före.

3
Saffranstomatsås:

4
Fräs saffran, lök och vitlök i en kastrull med olivolja. Tärna tomaterna och tillsätt dem och övriga ingredienser. Låt koka i 25 minuter på låg värme och mixa sedan slätt med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

5
Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

6
Pensla lite olja på skinnsidan av fiskfiléerna, salta och peppra. Grilla skinnsidan först på mycket het värme på utegrill eller i grillpanna. 2 minuter på skinnsidan, 1 minut på den andra. Servera med pastasås, pasta och fänkålsmarmelad.


Kommentar:
En god sensommarsallad med äpplen, rödbetor och nötter till smörstekt hälleflundra. Salladen fungerar även bra till stekt lax eller till strömming.

Tillagningstid
50 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows