Du behöver

  • 1 burk krossade tomater
  • 2 gula lökar i stora klyftor
  • ca 400 g squash i rätt stora bitar
  • 1 röd paprika i bitar
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk curry
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 dl matlagningsgrädde,15%
  • nymalen svartpeppar
  • Stekta spättafiléer:
  • ca 400 g rödspättafiléer
  • vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1/2 msk vatten
  • osötat ströbröd
  • Att äta till:
  • kokt potatis

Gör så här

1
Blanda allt till röran utom grädde och peppar i en kastrull. Koka sakta under lock 15 minuter, eller tills löken är mjuk. Tillsätt grädden och smaksätt med peppar. Koka några minuter till.

2
Vänd spättafiléerna i saltat och pepprat vetemjöl så att de får en tunn mjölhinna.

3
Vispa ihop ägg och vatten. Doppa de mjölpanerade filéerna i ägget och vänd dem i ströbröd så att de får en tunn paneringsyta.

4
Stek dem på medelvärme tills de får fin färg. De tunna filéerna behöver bara kort stektid.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows