Du behöver
- 1 burk krossade tomater
- 2 gula lökar i stora klyftor
- ca 400 g squash i rätt stora bitar
- 1 röd paprika i bitar
- 1 1/2 tsk salt
- 2 tsk curry
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1/2 dl chilisås
- 1 dl matlagningsgrädde,15%
- nymalen svartpeppar
- Stekta spättafiléer:
- ca 400 g rödspättafiléer
- vetemjöl
- salt
- vitpeppar
- 1 ägg
- 1/2 msk vatten
- osötat ströbröd
- Att äta till:
- kokt potatis
Gör så här
1
Blanda allt till röran utom grädde och peppar i en kastrull. Koka sakta under lock 15 minuter, eller tills löken är mjuk. Tillsätt grädden och smaksätt med peppar. Koka några minuter till.
2
Vänd spättafiléerna i saltat och pepprat vetemjöl så att de får en tunn mjölhinna.
3
Vispa ihop ägg och vatten. Doppa de mjölpanerade filéerna i ägget och vänd dem i ströbröd så att de får en tunn paneringsyta.
4
Stek dem på medelvärme tills de får fin färg. De tunna filéerna behöver bara kort stektid.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows