Du behöver

  • 1 bit kassler, ca 500 g
  • 1 färskt kålhuvud, ca 800 g
  • 1 knippa rädisor
  • Gräslöksås
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 krm salt, 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl fint skuren gräslök

Gör så här

1
Skär kasslern i halvcentimetertjocka skivor. Grilla dem i grillpanna när kålen och såsen är klara.

2
Klyv kålhuvudet mitt på och skär varje halval i tre klyftor. Lägg dem i en kastrull, häll på kokande vatten, tillsätt salt och koka cirka 5 minuter. Sila av väl.

3
Vispa saman mjöl, mjölk, salt och peppar i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka 3 minuter. Vispa ner smörklicken och rör ner gräslök strax före servering.

4
Servera kasslerskivorna med kålklyftor översållade med hackade rädisor, sås och kokt färskpotatis. Garnera med timjan.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 470
Fett 11 g
Kolhydrater 55 g
Fibrer 8 g