Du behöver
- 1 bit kassler, ca 500 g
- 1 färskt kålhuvud, ca 800 g
- 1 knippa rädisor
- Gräslöksås
- 2 1/2 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 1 krm salt, 1 krm vitpeppar
- 1 msk smör
- 1/2 dl fint skuren gräslök
Gör så här
1
Skär kasslern i halvcentimetertjocka skivor. Grilla dem i grillpanna när kålen och såsen är klara.
2
Klyv kålhuvudet mitt på och skär varje halval i tre klyftor. Lägg dem i en kastrull, häll på kokande vatten, tillsätt salt och koka cirka 5 minuter. Sila av väl.
3
Vispa saman mjöl, mjölk, salt och peppar i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka 3 minuter. Vispa ner smörklicken och rör ner gräslök strax före servering.
4
Servera kasslerskivorna med kålklyftor översållade med hackade rädisor, sås och kokt färskpotatis. Garnera med timjan.
Näringsvärde
Kcal 470
Fett 11 g
Kolhydrater 55 g
Fibrer 8 g