Du behöver

  • 2 fänkålsstånd (500 g)
  • 500 g flundrafiléer
  • 1 dl rågmjöl
  • 3 msk solrosolja
  • salt och peppar
  • basilikablad
  • Tomatsås
  • 1 hackad gul lök (100 g)
  • 2 msk solrosolja
  • 4 tomater (400 g)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk creme fraiche
  • salt och peppar
  • saft av 1/2 citron (2 msk)

Gör så här

1
Stek löken i lite olja. Klyfta tomaterna och stek dem med löken ett par minuter. Tillsätt vattnet och låt det koka ihop. Blanda i creme fraiche, salt, peppar och citronsaft.

2
Dela fänkålen, skär bort fula blad och kanter. Koka fänkålen 5 minuter i saltat vatten. Grilla eller stek den sedan cirka 4 minuter på varje sida.

3
Vänd flundrafiléerna i rågmjöl, salt och peppar. Stek dem i lite olja

4
cirka 2 minuter på varje sida.

5
Servera med fänkålen och tomat­såsen.

6
Garnera med basilikablad.