Du behöver

  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 krm spiskummin
  • 2 prt couscous
  • 2 tsk smör
  • salt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk honung
  • 25 g pinjenötter
  • 50 g sultanrussin
  • 3 st dadlar
  • 50 g röda mangoldskott eller solrosskott
  • 150 g lamm eller källarrökt skinka

Gör så här

1
1. Koka upp buljongen, smaksätt den med gurkmeja och spiskummin. Rör ner couscous. Täck grytan med plastfolie och låt svälla i 3 minuter. Rör ner smör och salta vid behov.

2
2. Pressa en klyfta vitlök i matlagningsyoghurten. Smaka av med lite salt. Ringla lite honung över.

3
3. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Blanda ner dem, russin och finhackade dadlar i couscousen. 1 innan servering blandas mangold- eller solrosskotten ner.

4
4. Servera couscoussalladen med skivat lamm och vitlöksyoghurt.


Kommentar:
Tips! Tål du inte gluten kan du ersätta couscous med ris. Blanda det okokta riset med gurkmeja och spiskummin och koka sedan enligt risförpackningens anvisningar.