Du behöver

  • 400 g kalvfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymald
  • 4 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ströbröd vitt, finsiktat
  • smör eller margarin till stekning

Att äta till:

potatismos
ärter små
rårörda lingon

Gör så här

1
Blanda den kylskåpskalla färsen väl med salt, peppar och äggulor för hand eller i matberedare, men inte alltför länge. Färsen måste hållas så kall som möjligt. När den är jämn och lite seg i konsistensen, är det dags att blanda i grädden, lite i taget. Men arbeta inte färsen så mycket att den skär sig.

2
Forma nu färsen till fyra, fem stora biffar och vänd dem i ströbröd. Stek biffarna på svag värme i smör eller margarin tills de är genomstekta.

3
Servera dem nystekta och varma med potatismos, små ärter och rårörda lingon.


Kommentar:
Att dricka till
Varför inte pröva ett bulgariskt vin? Sophia Cabernet Sauvignon för 53 kr eller Leo Cabernet Sauvignon Reserve för 59 kr.