Du behöver
- 600 g grova morötter
- 3 schalottenlökar
- vatten, salt
- 400 g benfri kassler i bit
- timjankvist
- Örtsås:
- 1/2 dl solrosfrön
- 1 kruka slätbladig persilja
- 1 dl olivolja
- 25 g parmesanost
- lite senap eller pepparrot
Gör så här
1
Skala morötter och lökklyftor, dela morötterna i korta bitar och låt dem och löken kokas mjuka i saltat vatten som knappt täcker.
2
Skiva under tiden kasslern tunt och lägg skivorna och timjankvisten ovanpå morotskoket. Låt köttet bli varmt och servera sedan kasslern med morötter, lök, brytbröd och örtsås: Rosta eventuellt fröna guldbruna i torr het stekpanna under omrörning. Låt svalna. Plocka bara bladen från persiljestjälkarna och lägg dem med solrosfrön, olja och hyvlad parmesan i mixer eller matberedare med knivarna i. Mixa allt så jämnt som möjligt och smaka av med senap eller nyriven pepparrot strax före servering.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows