Du behöver

  • 600 g grova morötter
  • 3 schalottenlökar
  • vatten, salt
  • 400 g benfri kassler i bit
  • timjankvist
  • Örtsås:
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1 kruka slätbladig persilja
  • 1 dl olivolja
  • 25 g parmesanost
  • lite senap eller pepparrot

Gör så här

1
Skala morötter och lökklyftor, dela morötterna i korta bitar och låt dem och löken kokas mjuka i saltat vatten som knappt täcker.

2
Skiva under tiden kasslern tunt och lägg skivorna och timjankvisten ovanpå morotskoket. Låt köttet bli varmt och servera sedan kasslern med morötter, lök, brytbröd och örtsås: Rosta eventuellt fröna guldbruna i torr het stekpanna under omrörning. Låt svalna. Plocka bara bladen från persiljestjälkarna och lägg dem med solrosfrön, olja och hyvlad parmesan i mixer eller matberedare med knivarna i. Mixa allt så jämnt som möjligt och smaka av med senap eller nyriven pepparrot strax före servering.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows