Du behöver

  • Marinad:
  • 1 dl fin jungfruolja
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 3-4 msk hackad dill
  • salt och vitpeppar
  • Citronglaserad kalvbringa:
  • 400 g kokt rimmad kalvbringa
  • 1 citron
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl riven färsk pepparrot
  • 1 dl hackad dill
  • 1 finhackad schalottenlök
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skala potatisarna, skär dem i kuber på cirka 1 cm. Koka dem mjuka. Häll av vattnet och häll upp potatisen i en skål. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och blanda den med den varma potatisen. Lägg upp på fat.

2
Skär kalvbringan i stavar och stek dem lätt. Riv lite av citronskalet fint och pressa saften ur citronen. Blanda 1 tsk rivet citronskal, 3-4 msk citronsaft, honung och pepparrot och vänd om kalvbitarna i blandningen. Stek dem i het panna någon minut med lite finhackad dill och schalottenlök och krydda med salt och peppar. Servera dem till den marinerade potatisen.