Du behöver
- Marinad:
- 1 dl fin jungfruolja
- 1/2 dl torrt vitt vin
- 1/2 finhackad gul lök
- 3-4 msk hackad dill
- salt och vitpeppar
- Citronglaserad kalvbringa:
- 400 g kokt rimmad kalvbringa
- 1 citron
- 1 msk honung
- 1/2 dl riven färsk pepparrot
- 1 dl hackad dill
- 1 finhackad schalottenlök
- salt och peppar
Gör så här
1
Skala potatisarna, skär dem i kuber på cirka 1 cm. Koka dem mjuka. Häll av vattnet och häll upp potatisen i en skål. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och blanda den med den varma potatisen. Lägg upp på fat.
2
Skär kalvbringan i stavar och stek dem lätt. Riv lite av citronskalet fint och pressa saften ur citronen. Blanda 1 tsk rivet citronskal, 3-4 msk citronsaft, honung och pepparrot och vänd om kalvbitarna i blandningen. Stek dem i het panna någon minut med lite finhackad dill och schalottenlök och krydda med salt och peppar. Servera dem till den marinerade potatisen.