Du behöver

  • 2 skivor formfranska
  • 1 löskokt ägg (4 min)
  • 1/2 msk ljus dijonsenap
  • 2 ansjovisfiléer, hackade
  • 3/4 dl grovt riven Västerbottensost
  • 1 1/2 msk pressad citron
  • 1 dl smakneutral matolja
  • 1 msk hackad gräslök
  • salt och peppar
  • 4 kycklingbröst
  • 3 msk bbq-sås
  • 8–12 gröna sparrisar, lättkokta
  • olivolja
  • bladen från 2 krukor romansallad, brutna

Gör så här

1
Skär brödet i bitar och rosta i ugnen eller på grillen.

2
Gröp ur ägget i en bunke och vispa ihop det med senap, ansjovis, ost och citron. Tillsätt oljan försiktigt under omrörning. Rör i gräslök, salt och peppar.

3
Pensla kycklingbrösten med bbq-sås och grilla dem 4–5 minuter per sida. Grilla sparrisen cirka 1 minut, pensla med olivolja och salta. Lägg upp salladen i skålar. Arrangera brödkrutonger, kyckling och sparris. Ringla över dressing.