Du behöver

  • 250 g broccoli färsk eller fryst
  • 275 g pasta orecchiette eller gnocchi
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st pepparfrukt röd, eller 1/2-1 röd paprika
  • 2.5 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl parmesanost grovt riven, eller färskost , som till exempel ricotta

Gör så här

1
Koka upp mycket vatten med salt i till pastakoket. Skär broccolibuketterna från stjälkarna, som först ska koka i pastavattnet några minuter. Lägg sedan i och koka buketterna helt kort. Ta varsamt upp broccolidelarna med hålslev och för över allt det gröna i kallt vatten. Dags att koka pastan i broccolikokvattnet.

2
Finhacka broccolistjälkar och skalade vitlöksklyftor. Skär pepparfrukt eller paprika i tunna fina strimlor. Fräs finhackade stjälkar och vitlöksklyftor med tunnstrimlad pepparfrukt eller röd paprika i olivolja i en stor stekpanna. Strö över lite salt och peppar. Häll på några skedar av kokspadet. Blanda genast den avrunna pastan med grönsakerna i pannan. Servera det hela direkt, medan det är hett. Strö över parmesanost.