Du behöver

  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 1 dl fintärnad morot
  • 1 dl fintärnad rotselleri
  • 1/2 dl finskivad purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1/2 burk röda salladsbönor
  • 1/2 burk kikärter
  • ev. salt och vinäger
  • 1 squash ca 350 g

Gör så här

1
1. Fräs lök, rotsaker och purjo i olja i traktörpanna 2 minuter under omrörning. Häll i vatten. Rör ner sambal och fond (eller smula i en buljongtärning). Koka under lock 5 minuter. Späd med mer vatten om det ångar bort.

2
2. Tillsätt bönor och kikärter. Värm dem igenom. Smaka av salladen med salt och några droppar vinäger.

3
3. Grilla under tiden längdskurna squashskivor i oljepenslad grillpanna. Salta. Lägg skivorna ovanpå bönmixen med sin sky.