Du behöver
- 1/2 gul lök, finhackad
- 1 dl fintärnad morot
- 1 dl fintärnad rotselleri
- 1/2 dl finskivad purjolök
- 1 msk olja
- 1 dl vatten
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk grönsaksfond
- 1/2 burk röda salladsbönor
- 1/2 burk kikärter
- ev. salt och vinäger
- 1 squash ca 350 g
Gör så här
1
1. Fräs lök, rotsaker och purjo i olja i traktörpanna 2 minuter under omrörning. Häll i vatten. Rör ner sambal och fond (eller smula i en buljongtärning). Koka under lock 5 minuter. Späd med mer vatten om det ångar bort.
2
2. Tillsätt bönor och kikärter. Värm dem igenom. Smaka av salladen med salt och några droppar vinäger.
3
3. Grilla under tiden längdskurna squashskivor i oljepenslad grillpanna. Salta. Lägg skivorna ovanpå bönmixen med sin sky.