Du behöver

  • 600 g färsk eller tinad spättafilé
  • 3/4 salt
  • 2 krm vitpeppar
  • ca 1 dl veteströbröd
  • 2 msk smör
  • Vitlöksstuvad spenat:
  • 250 g spenatpellets
  • 1 klyfta vitlök
  • ca 1 dl matlagningsgrädde
  • salt, vitpeppar
  • en nypa strösocker

Gör så här

1
1. Vänd fisken i saltat och pepprat ströbröd.

2
2. Stek filéerna ett par minuter på varje sida i lätt brynt smör, på ganska stark värme.

3
3. Servera med detsamma.

4
4. Tina och värm spenaten med pressad vitlök, rör i grädden.

5
5. Smaka efter hur mycket salt, peppar och socker du tycker blir lagom och låt spenaten sjuda ett par minuter.

6
6. Servera genast.

7
OBS: Spenat bör inte varmhållas eller återupphettas.