Du behöver
- 600 g färsk eller tinad spättafilé
- 3/4 salt
- 2 krm vitpeppar
- ca 1 dl veteströbröd
- 2 msk smör
- Vitlöksstuvad spenat:
- 250 g spenatpellets
- 1 klyfta vitlök
- ca 1 dl matlagningsgrädde
- salt, vitpeppar
- en nypa strösocker
Gör så här
1
1. Vänd fisken i saltat och pepprat ströbröd.
2
2. Stek filéerna ett par minuter på varje sida i lätt brynt smör, på ganska stark värme.
3
3. Servera med detsamma.
4
4. Tina och värm spenaten med pressad vitlök, rör i grädden.
5
5. Smaka efter hur mycket salt, peppar och socker du tycker blir lagom och låt spenaten sjuda ett par minuter.
6
6. Servera genast.
7
OBS: Spenat bör inte varmhållas eller återupphettas.