Du behöver

  • 400-500 g grytbitar av mager färsk skinka eller lamm
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 pkt (500 g) krossade tomater
  • 1 buljongtärning eller ca 2 msk kalvfond
  • ca 2 dl vatten
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk stött kummin
  • 2 msk fransk osötad dijonsenap
  • 1 purjolök
  • ca 1 dl crème fraîche
  • Att äta till:
  • kokt ris
  • skivade tomater

Gör så här

1
Bryn köttet lätt runtom i matfett i stekpanna eller gryta så att det får lite färg.

2
Häll på krosstomaterna. Tillsätt buljongtärning eller fond, vatten, salt, vitlök, kummin och senap. Låt nu det hela sjuda under lock cirka 15 minuter och sätt riset på kokning.

3
Snitta under tiden upp purjon på längden och skölj den väl mellan bladen. Skär purjon i 2 cm bitar, för över i grytan och låt allt sjuda 5-10 minuter till. Späd eventuellt med lite mer vatten och rör i 2-3 msk crème fraîche. Sätt fram resten på bordet så att var och en kan skeda lite crème fraîche över sin portion.