Du behöver
- 400-500 g grytbitar av mager färsk skinka eller lamm
- 1 msk margarin eller smör
- 1 pkt (500 g) krossade tomater
- 1 buljongtärning eller ca 2 msk kalvfond
- ca 2 dl vatten
- 1/2-1 tsk salt
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk stött kummin
- 2 msk fransk osötad dijonsenap
- 1 purjolök
- ca 1 dl crème fraîche
- Att äta till:
- kokt ris
- skivade tomater
Gör så här
1
Bryn köttet lätt runtom i matfett i stekpanna eller gryta så att det får lite färg.
2
Häll på krosstomaterna. Tillsätt buljongtärning eller fond, vatten, salt, vitlök, kummin och senap. Låt nu det hela sjuda under lock cirka 15 minuter och sätt riset på kokning.
3
Snitta under tiden upp purjon på längden och skölj den väl mellan bladen. Skär purjon i 2 cm bitar, för över i grytan och låt allt sjuda 5-10 minuter till. Späd eventuellt med lite mer vatten och rör i 2-3 msk crème fraîche. Sätt fram resten på bordet så att var och en kan skeda lite crème fraîche över sin portion.