Du behöver

  • 8 vita sparrisar
  • 24 gröna sparrisar
  • 2 liter vatten
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 8 bitar bomullssnöre
  • 8 strimlor citronskal

Gör så här

1
1. Skala den vita sparrisen och skär av den nedre träiga delen. Koka tummetjock sparris cirka 10 minuter i sjudande saltat och sockrat vatten, de ska vara mjuka men fasta. Ta upp med hålslev och kyl i skål med kallvatten.

2
2. Korta de gröna sparrisarna, som inte skalas. Koka upp vattnet igen, sänk till knapp medelvärme och lägg i den gröna sparrisen. Sjud cirka 3 minuter, kolla konsistensen, ta upp och kyl.

3
3. Låt all sparris rinna av och knyt samman den buntvis, 1 vit och 4 gröna, med bomullssnöre.

4
Om du vill pynta med citronskal: vänta tills du lägger upp sparrisen för servering, annars hinner sparrisen bli alltför besk av skalet. Täck fatet med plastfolie, förvara i kyl till servering.


Kommentar:
Serveras med romhollandaise. Fritextsök på romhollandaise.