Du behöver

  • 4 (à 100 g) benfria
  • fläskkotletter
  • salt, svartpeppar
  • smör
  • 2 gula lökar, skivade
  • 100 g gorgonzola eller grönmögelost, smulad
  • 10 plommontomater, delade
  • 3 dl grädde, valfri fetthalt
  • 2 fänkålsstånd, halverade
  • ca 5 dl kycklingbuljong
  • 1 1/2 dl grädde
  • 100–150 g riven gratängost

Gör så här

1
Salta och peppra kotletterna. Bryn och placera dem

2
i en ugnssäker form.

3
Fräs löken och häll den över kotletterna tillsammans med ost, tomater och grädde.

4
Koka fänkålen nästan mjuk i buljongen. Ta upp och låt rinna av. Placera den i en ugnssäker form. Häll över grädden och täck med ost.

5
Placera båda formarna i 175–200 graders ugnsvärme cirka 25 minuter.