Du behöver
- 4 (à 100 g) benfria
- fläskkotletter
- salt, svartpeppar
- smör
- 2 gula lökar, skivade
- 100 g gorgonzola eller grönmögelost, smulad
- 10 plommontomater, delade
- 3 dl grädde, valfri fetthalt
- 2 fänkålsstånd, halverade
- ca 5 dl kycklingbuljong
- 1 1/2 dl grädde
- 100–150 g riven gratängost
Gör så här
1
Salta och peppra kotletterna. Bryn och placera dem
2
i en ugnssäker form.
3
Fräs löken och häll den över kotletterna tillsammans med ost, tomater och grädde.
4
Koka fänkålen nästan mjuk i buljongen. Ta upp och låt rinna av. Placera den i en ugnssäker form. Häll över grädden och täck med ost.
5
Placera båda formarna i 175–200 graders ugnsvärme cirka 25 minuter.