Du behöver
- 1 kg fast potatis
- 400 g savojkål eller vitkål
- 400 g korv av ett par sorter
- 12 st rädisor
- 0.5 tsk olivolja
- 2.5 msk sötstark senap
- 1.5 dl mini-creme fraiche
- brytbröd halvgrovt
Gör så här
1
Skala, grovbita och koka potatisen i saltat vatten som täcker, 2 teskedar salt per liter vatten. Skiva kålen och låt den koka med de sista 2 minuterna. Låt rinna av.
2
Dela korvarna i munsbitar, stek dem på knapp medelvärme i torr nonstickstekpanna.
3
Ansa och skölj rädisorna, torka i handduk eller papper. Halvera dem och ta olja mellan handflatorna, olja in rädisorna. Vänd samman potatis, kål, rädisor och korv i serveringsskål.
4
Blanda senap och creme fraiche väl, servera till salladen tillsammans med bröd.