Du behöver

  • 1 kg fast potatis
  • 400 g savojkål eller vitkål
  • 400 g korv av ett par sorter
  • 12 st rädisor
  • 0.5 tsk olivolja
  • 2.5 msk sötstark senap
  • 1.5 dl mini-creme fraiche
  • brytbröd halvgrovt

Gör så här

1
Skala, grovbita och koka potatisen i saltat vatten som täcker, 2 teskedar salt per liter vatten. Skiva kålen och låt den koka med de sista 2 minuterna. Låt rinna av.

2
Dela korvarna i munsbitar, stek dem på knapp medelvärme i torr nonstickstekpanna.

3
Ansa och skölj rädisorna, torka i handduk eller papper. Halvera dem och ta olja mellan handflatorna, olja in rädisorna. Vänd samman potatis, kål, rädisor och korv i serveringsskål.

4
Blanda senap och creme fraiche väl, servera till salladen tillsammans med bröd.