Du behöver

  • 400–500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 kokt, mosad potatis
  • 1/2–1 tsk salt , 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 dl grädde, valfri fetthalt
  • Fyllning:
  • 1–2 msk senap
  • 300 g purjolök, strimlad, smörfräst
  • 1 ask (125 g) ansjovis, hackad
  • smör

Gör så här

1
Blanda färs, ägg, potatis, salt och peppar. Späd med grädde.

2
Smöra ett ugnssäkert fat. Lägg i ett lager av färsen. Bred senapen över färsen, därefter purjolök och ansjovis. Täck med resten av färsen. Tryck till kanterna. Sätt in färsen i 175 graders ugnsvärme 30–40 minuter.


Kommentar:
Tillbehör
små smörstekta lökar, kokta morötter, haricots verts och/eller sockerärter.