Du behöver

  • 4 portioner matvete
  • 400 g tinade gröna ärter
  • 500 g tinad eller färsk kycklinglever
  • 2 msk smör
  • salt, svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 200 g färska (skogs)champinjoner
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 dl kaffegrädde
  • 2 dl cider eller vatten
  • 1/2 tärning kalvbuljong

Gör så här

1
1 Koka matvetet. Låt ärterna bli varma ovanpå vetet under lock

2
efter koktidens slut. Blanda om strax före servering.

3
2 Dela levern i 5-kronestora bitar. Bryn bitarna hastigt i hälften av smöret, salta och peppra. Ta upp.

4
3 Klyfta eller grovtärna löken, stek den mjuk i lite smör på medelvärme, ta upp. Ansa och grovskiva svampen, stek den i sista smörklicken.

5
4 Lägg tillbaka lök och lever i panna, rör i mjölet och tillsätt grädde, cider och smulad buljongtärning. Koka upp under omrörning, lägg på lock och låt puttra 3–5 minuter. Smaka av med salt och peppar.