Du behöver

  • 2 msk sesamfrö, rostade
  • 400 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 4 msk vetemjöl
  • 5–6 citrongräs, delade på längden
  • 3 msk solrosolja
  • 2 sorters sallad, t ex gemsallad och isberg
  • 1 gurka
  • 1 mogen melon
  • 1 lime, pressad
  • 1 tumme ingefära
  • 1 msk socker
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 nypa torkad chili
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

1
1 Rör ihop sesamfrö, färs, salt och mjöl. Forma 10–12 ovala biffar, tryck in citorongräset mitt i och kläm åt. Stek spetten i rikligt med olja tills de fått färg. Stek klart i ugn på 200 grader, cirka 10 minuter.

2
2 Plocka isär salladsbladen, klyv och kärna ur gurkan och strimla på längden med potatisskalare. Skala och strimla melonen.

3
3 Blanda lime, saften från den skalade och rivna ingefäran, socker, fisksås, chili och sesamoljan till dressing. Servera med ris.