Du behöver

  • 750 g koljafilé färsk, benfri
  • 3 tsk salt
  • 4.5 msk potatismjöl
  • kajennpeppar 2 knivsuddar
  • 3 dl grädde
  • 1 dl fiskbuljong
  • olja eller bakplåtspapper till formarna
  • 250 g laxfilé benfri
  • 4 skiva gravad lax cocktailkapris, dill

Gör så här

1
Lägg kolja(ej lax), salt, potatismjöl och kajennpeppar i matberedare med skärknivar. Tillsätt hälften av grädden. Mixa med puls på hög hastighet till fin färs, späd under tiden med resten av grädden och buljongen. Kyl färsen.

2
Olja ugnssäkra koppar eller portionsformar som rymmer ca 1 dl.

3
Lägg gärna ett kryss av långa remsor bakplåtspapper i bottnen så färsen lätt kan lyftas ur. Halvfyll 8 oljade formar med färs. Tryck en stor tärning rå laxfilé i varje form och fyll på till formens rand.

4
Ställ formarna i en långpanna, häll cirka 2 cm kokande vatten i den, täck med alfolie och ställ in i 200-gradig ugn. Efter 20 minuter är timbalerna färdiga. Tag ut, låt svalna och stjälp upp. Kyl över natt, väl täckt.

5
Servering: Drapera med halva gravlaxskivor, kapris, och dillkvist